Pagina principală · LIVE CAMERA CENTRU RESITA · Articole · Facebook Blog · Categorii de ştiri · Contactați-ne · Email -Admini · ARHIVA VIDEO Vineri, Martie 29, 2024
VIZTATORI UNICI
<Flag Counter
Browser Ip
IP address signature
Românii cumpără mai multe abonamente TV si vorbesc mai putin la telefon
La finalul anului 2018 s-a înregistrat o creștere de 3% a numărului de abonați la servicii de retransmisie TV furnizate contra-cost, numărul total de utilizatori ajungând la 7,64 de milioane. Tendința înregistrată în anii precedenți a continuat și în 2018, unii abonați au trecut de la satelit - DTH (-5%) la cablu (+6%) sau IPTV (+13%).

Având în vedere că, de regulă, persoanele fizice achiziționează unele servicii per locuință (retransmisie TV, internet fix, telefonie fixă), un alt indicator prin care se poate exprima rata de penetrare a acestora este rata de penetrare la 100 locuințe. Conform datelor oficiale, în România există în prezent aproximativ 7,5 milioane de gospodării, comparativ cu 9 milioane de locuințe, astfel că, în timp ce rata de penetrare la 100 gospodării pentru serviciile de retransmisie TV a fost de 102%, cea calculată la 100 locuințe a fost de 85%. Rata de penetrare la 100 gospodării a fost de 106% în mediul urban și de 97% în mediul rural, iar cea calculată la 100 locuințe a fost de 91% în mediul urban și de 77% în mediul rural.

Anul trecut, în mediul urban, serviciile TV erau recepționate îndeosebi prin rețele de cablu (83% dintre abonați), în timp ce în mediul rural erau utilizate, aproape în egală măsură, rețelele satelit de tip DTH (50%) și cele de cablu (49%).

În funcție de numărul de abonați de la sfârșitul anului 2018, liderul pieței de servicii TV avea o cotă de piață de 49%, principalul competitor 19%, ceilalți furnizori însumând 32%.

Evoluția telefoniei mobile

La sfârșitul anului 2018, în România erau 22,7 milioane de utilizatori activi de telefonie mobilă, înregistrând o ușoară creștere de 1%. Dintre aceștia, 12,7 milioane, în creștere cu 5%, erau utilizatori pe bază de abonament și 9,9 milioane, în scădere cu 4%, erau utilizatori activi pe bază de cartele preplătite.

Traficul total de voce efectuat prin rețelele mobile a scăzut ușor în 2018 (-1%), până la 68 de miliarde minute. Media lunară a traficului de telefonie mobilă efectuat de un locuitor pe parcursul anului 2018 a fost de 4 ore și 49 minute și de 57 SMS trimise.

Ca urmare a aplicării Regulamentului de roaming, se intensifică, în schimb, utilizarea serviciilor în roaming. Traficul de apeluri efectuate în roaming a crescut cu 58% față de 2017, cel de apeluri primite cu 28%, cel de SMS cu 23%, cea mai mare creștere, de 149%, fiind înregistrată de traficul de date/internet.

În funcție de numărul de cartele SIM active la sfârșitul anului, liderul pieței avea o cotă de piață de 39%, principalul competitor 30%, ceilalți furnizori însumând 31%.

Evoluția telefoniei fixe

Piața serviciilor de telefonie fixă continuă să înregistreze scăderi atât din punct de vedere al numărului de linii de acces (-6%, până la 3,66 milioane), cât și din cel al traficului (-17%, până la 2,3 miliarde minute).

Ca urmare a acestor evoluții, media lunară a traficului de telefonie fixă efectuat de către un locuitor a ajuns la numai 10 minute în 2018, în scădere cu 17% față de cea din 2017.

În funcție de numărul de abonați de la sfârșitul anului 2018, liderul pieței avea o cotă de piață de 43%, principalul competitor 36%, ceilalți furnizori însumând 21%.

Raportul de date statistice

Raportul de date statistice privind piața de comunicații electronice din România pentru anul 2018 este realizat de ANCOM pe baza datelor statistice raportate semestrial de furnizorii care au obligația de a transmite către ANCOM valorile indicatorilor corespunzători categoriilor de servicii conform Deciziei nr. 333/2013 și va fi disponibil în curând.



(ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura si a inovatiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitati www.ancom.org.ro. Pentru a compara ofertele de telefonie si internet, intrati pe www.veritel.ro. Pentru a testa si monitoriza calitatea serviciului de internet, accesati www.netograf.ro.



Evaluări
Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Conectare
Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
HOROSCOP

6,082,714 vizite unice
Cyclic by Fusion-Themes
Provided by Php-fusion V7 Themes | Freethemes4all.com

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.